Jazz - Schultz/Klinghagen & Ståhls Trio

Studion, torsdag 18 dec, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Sarah Dawn Finer

Idun, torsdag 18 dec, kl 19.30

I vinter är Sarah Dawn Finer dubbelt aktuellt. Först släpper hon sitt nya album "Vinterland" den 7 november, sedan åker hon ut på en omfattande Sverigeturné till 13 städer. Albumet och turnén är en fortsättning på hennes framgångar med "Winterland" som blev en stor publiksuccé och fick fantastiska lovord av kritikerna.

Christmas Show with the Glenn Miller Orchestra

Idun, fredag 19 dec, kl 19.30

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier. I vanlig ordning finns vissa överraskningar att vänta under showen!

Sinatra Christmas - Christer Sjögren, Andreas Weise, Gunhild Carling

Idun, lördag 20 dec, kl 19.30

Julen 2014 gör tre generationer gemensam sak - Frank Sinatra ska hyllas med en supershow. På scen samlas Let's dance favoriten och trombonisten Gunhild Carling, unge croonern Andreas Weise och legendariske stjärnan Christer Sjögren. Turnén är en uppföljning av den succéföreställning som turnérat under våren men denna gång inslagen i ett mer storstilat men kärleksfullt julpaket.

Sanna Nielsen - Min Jul

Idun, söndag 21 dec, kl 18.00

Högaktuella Sanna Nielsen ger sig ut på en exklusiv julturné. Tillsammans med sitt sexmannaband besöker Sanna konserthus och arenor över hela Sverige med premiär den 18/11 på Maxim i Stockholm, följt av 16 st konserter med avslutning i Umeå den 21/12.

Folkets Bas

Umeå Folkets Hus, torsdag 25 dec - fredag 26 dec, kl 21.00

Folkets Bas är tillbaka! Förra årets fest drog mer än 2000 pers och årets festligheter ser ut att kunna bli ännu fetare! Två dagar, Några av Sveriges & Umeås bästa DJs, klubbar och artister, Allt under samma tak. Vi öppnar upp nästan hela Folkets hus (Äpplet, TC och Freja) för alla fest och danssugna människor som vill skaka bort julbordet ur kroppen och träffa sina utflugna vänner.

Hela Huset Gungar

Umeå Folkets Hus, måndag 05 jan, kl 21.00

Gör som alla andra gå Hela Huset Gungar en kväll med fantastiska dansband och ett hus fullt med gamla kompisar! Årets hemvändarkväll med ett fantastisk nöjes program.

The Metropolitan Opera - Glada Änkan

Miklagård, lördag 17 jan, kl 19.00

Lördagen den 17 januari 19.00 intar Sopranen Renee Flemming Metropolitans scen i Lehars Glada änkan. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer över hela Sverige.

Tango Norteño - Helgintensivkurs för nybörjare

Umeå Folkets Hus, lördag 24 jan - söndag 25 jan, kl 10.00

För dig som är ny i tangon eller som vill friska upp dina tidigare kunskaper.

Gunhild Carling & Carling Big Band Jazzvarité

Idun, lördag 24 jan, kl 19.00

I Januari 2015 är det dags igen för Gunhild Carling och Carling Big Band att återigen ge sig ut på sin årligen återkommande varietéföreställning. Det kommer bjudas på storbandsjazz i 30-40-talsstil med solistinsatser och dansuppvisning av den världsbekanta Lindy Hop-truppen "Harlem Hot Shots" samt klassiska varieténummer som svävande damer, akrobatik och humor.

    senare