Lunchteater: Man tål ju inte vad som helst

Studion, måndag 24 nov - onsdag 26 nov, kl 12.00

Lunch ingår i biljettpriset och serveras från kl 11.30

Det börjar med att liten griskulting springer över vägen. Och sen en till och sen fyra till. Men hur många var de egentligen? Och hur stora? Tjöt de av glädje över sin plötsliga frihet, eller rultade de fram i tystnad? Bar verkligen en av kultingarna sin lillasyster på ryggen? Tja, det beror på vem du frågar.

Jazz - Casey Moir Band

Studion, torsdag 27 nov, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Christmas Night

Idun, fredag 28 nov, kl 19.30

Succén är tillbaka! Upplev vinternattens klarast lysande stjärnor i Christmas Night. I år står Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Pernilla Andersson för julstämningen och de ljuva tonerna - tillsammans med sitt band kommer trion att gästa konserthus och arenor över hela landet för en oförglömlig kväll.

Dans - Titanix

Äpplet, fredag 28 nov, kl 21.30

Fri entré till dansen om du bokar bord och äter på någon av våra restauranger

Swingcafé - AnnaLenas Kanonband

Äpplet, lördag 29 nov, kl 13.00

Club 40

Umeå Folkets Hus, lördag 29 nov, kl 19.00

Gillar du att gå på krogen ibland men tycker att det är mindre roligt att träffa barnen i baren?

På Club 40 träffar du folk i din egen ålder. Här hänger du i baren lika gärna som du släpper lös på dansgolvet till musiken från både nu och förr.

Bass & Friends 2,5

Studion, lördag 29 nov, kl 19.00

Oftast när man går för att lyssna på en konsert, är det en artist, en grupp eller en genre man får lyssna på. Men det som är annorlunda med den här konserten är att den innehåller folkmusik, rock, swing, jazz, soul, visor och jojk med några Umeås bästa artister inom respektive genre.

Malena Ernman - I Decembertid

Idun, tisdag 02 dec, kl 19.30

Få artister kan som Malena Ernman sprida både värme och glädje och samtidigt hålla absolut högsta konstnärliga nivå. När hon nu återvänder med ett glittrande julprogram blir det med några av landets bästa musiker med Mats Bergström i spetsen.

Jazz - Midgårdsjazz & Filip Jers Quartet

Studion, torsdag 04 dec, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Klungan: På rätt sida om okej

Idun, fredag 05 dec - lördag 06 dec, kl 19.00

29 fullsatta föreställningar räckte inte för Umeåpubliken. I höst är Klungan tillbaka på premiärorten Umeå efter en lång spelperiod i Stockholm och turné genom riket. I På rätt sida om okej samarbetar Klungan återigen med koreografen Birgitta Egerbladh.

    senare