Umeå Jazzfestival

Umeå Folkets Hus, torsdag 23 okt - lördag 25 okt, kl 19.00

Umeå Jazzfestival fortsätter att locka till sig de främsta av världens jazz- och improvisationsmusiker. Och naturligtvis läggs ett särskilt fokus på artister från Europa under Umeås kulturhuvudstadsår 2014.

Reprisering: The Metropolitan Opera - Figaros bröllop

Mikklagård, söndag 26 okt, kl 15.00

Svenske Peter Mattei tar plats på Metropolitans scen i Mozarts operakomedi Figaros Bröllop. Söndagen den 26 oktober har du möjlighet att se en reprisering av föreställningen från den 18e oktober.

Lunchteater: Vad har en man att säga?

Studion, måndag 27 okt - onsdag 29 okt, kl 12.00

Lunch ingår i biljettpriset och serveras från kl 11.30

I en monolog specialskriven för skådespelaren Göran Hansson möter vi Sven-Gunnar, medelålders plus, i ett nära samtal om tidens gång, längtan efter barnen och den där livsgnistan som en gång fanns.

Balkanfest

Idun, onsdag 29 okt, kl 19.00

Tolvmannabandet, rumänska Fanfare Ciocârlia har sedan genombrottet 1996 gjort över 1200 konserter och släppt nio album. När de möter det hyllade Umeåbandet Mullin Mallin och Svensk Peppar - blir det Balkanfest extra allt!

Jazz - Persson/Danielsson/Sundby

Studion, torsdag 30 okt, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Sofia Karlsson

Idun, fredag 31 okt, kl 20.00

Den 15:e oktober kommer det nya albumet, följt av en kortare höstturné. Redan den 31 oktober fyller hon Idunteatern i Umeå Folkets Hus med toner. Välkommen till en stämningsfull afton med en av Sveriges mest älskade röster!

The Metropolitan Opera - Carmen

Miklagård, lördag 01 nov, kl 18.00

Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.

Jazz - Banned from Utopia

Studion, torsdag 06 nov, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Sara, Sara, Sara

Studion, fredag 07 nov - lördag 08 nov, kl 19.00

Sara, Sara, Sara! är en berättarföreställning där ord blir kropp. Pjäsen är nyskriven för Västerbottensteatern och tecknar en mångfacetterad bild av författaren Sara Lidman. Pjäsen gestaltar Sara i flera omvälvande skeden i hennes liv och belyser denna författare med ett nytt ljus.

Dans - Zlips

Äpplet, fredag 07 nov, kl 21.30

Fri entré till dansen om du bokar bord och äter på någon av våra restauranger

    senare