West Coast Swing

Umeå Folkets Hus, tisdag 26 aug, kl 18.00

Tisdag 26 Augusti börjar våra kurs & träningskvällar på Umeå Folkets hus i West Coast Swing!

Tango Norteño - Helgintensivkurs för nybörjare

Umeå Folkets Hus, lördag 06 sep - söndag 07 sep, kl 10.00

För dig som är ny i tangon eller som vill friska upp dina tidigare kunskaper.

Tango Norteño - Grundkurs

Umeå Folkets Hus, måndag 08 sep, kl 20.00

För dig som är ny i tangon eller som vill friska upp dina grundläggande kunskaper.

Tango Norteño - Fortsättningskurs

Umeå Folkets Hus, måndag 08 sep, kl 20.00

Kursen vänder sig till dig som har gått nybörjarkurs eller fortsättningskurs och även till dig som dansat längre och vill förfina tekniken för att kunna njuta mer av tangon. Vi kommer att lära ut stil, hållning och olika figurer och tekniker i tango, vals och milonga. Kursdeltagarna kan själva påverka innehållet i kursen.

Umeå Blues & Roots Festival

Äpplet, lördag 13 sep, kl 17.00

Tillsammans med Umeå Folkets Hus gör vi nu en satsning på en återkommande bluesfestival som vi hoppas på kommer växa år efter år. Detta premiärår kommer vi köra en riktigt fullspäckad enkvällsfestival på Äpplet. Förutom några av Sveriges största bluesband så kryddar vi med ett par riktigt bra band från länet. Detta är en kväll för er som älskar musik och vill tillbringa en helkväll med härlig musik, god mat, dans och svalkande drycker.

Dans - Chapelle

Äpplet, fredag 26 sep, kl 21.30

Fri entré till dansen om du bokar bord och äter på någon av våra restauranger

Killer Queen - Wembley Forever!

Idun, lördag 27 sep, kl 20.00

Inga körer, inga blåsare-bara Queen. Vinnare av utmärkelsen- Worldwide tribute band of the year. En Queen show på högsta nivå. Vill du se the real Queen skall du se Killer Queen med Patrick Myers från London, så nära ett Queen-Live perfomance du någonsin kommer

Rheborg - En standupföreställning

Idun, lördag 04 okt, kl 19.00

Johan Rheborg är en av Sveriges mest framträdande komiker och skådespelare. Han har sedan genombrottet för drygt 20 år sedan medverkat i ett 40-tal pjäser, tv-serier och filmer och uppträtt på standup-klubbar landet över. Dessutom har han varit ute på åtskilliga stora standup-turnéer, så som "Badjävlar" och "Big Comedy".

The Metropolitan Opera - Figaros bröllop

Miklagård, lördag 18 okt, kl 18.00

Svenske Peter Mattei tar plats på Metropolitans scen i Mozarts operakomedi Figaros Bröllop. Lördagen den 18 oktober har du möjlighet att se föreställningen live på någon av Folkets Hus och parkers digitala biografer.

The Metropolitan Opera - Carmen

Miklagård, lördag 01 nov, kl 18.00

Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.

    senare