Swingcafé - AnnaLenas Kanonband

Äpplet, lördag 29 nov, kl 13.00

Club 40

Umeå Folkets Hus, lördag 29 nov, kl 19.00

Gillar du att gå på krogen ibland men tycker att det är mindre roligt att träffa barnen i baren?

På Club 40 träffar du folk i din egen ålder. Här hänger du i baren lika gärna som du släpper lös på dansgolvet till musiken från både nu och förr.

Bass & Friends 2,5

Studion, lördag 29 nov, kl 19.00

Oftast när man går för att lyssna på en konsert, är det en artist, en grupp eller en genre man får lyssna på. Men det som är annorlunda med den här konserten är att den innehåller folkmusik, rock, swing, jazz, soul, visor och jojk med några Umeås bästa artister inom respektive genre.

KONSTig konst att MåBra av

Umeå Folkets Hus, söndag 30 nov, kl 11.00

Ta tillfället att ladda upp med fina presenter eller julklappar! Iris Hadars MåBra-verkstad visar upp och säljer sina alster på Umeå Folkets Hus.

Malena Ernman - I Decembertid

Idun, tisdag 02 dec, kl 19.30

Få artister kan som Malena Ernman sprida både värme och glädje och samtidigt hålla absolut högsta konstnärliga nivå. När hon nu återvänder med ett glittrande julprogram blir det med några av landets bästa musiker med Mats Bergström i spetsen.

Jazz - Midgårdsjazz & Filip Jers Quartet

Studion, torsdag 04 dec, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Klungan: På rätt sida om okej

Idun, fredag 05 dec - lördag 06 dec, kl 19.00

29 fullsatta föreställningar räckte inte för Umeåpubliken. I höst är Klungan tillbaka på premiärorten Umeå efter en lång spelperiod i Stockholm och turné genom riket. I På rätt sida om okej samarbetar Klungan återigen med koreografen Birgitta Egerbladh.

Swingcafé - Rulle Lindbergs Kvartett

Äpplet, lördag 06 dec, kl 13.00

Jazz - Fox trio & AnnaLenas Kanonband

Studion, torsdag 11 dec, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Lucia Rock 2014

Umeå Folkets Hus, fredag 12 dec, kl 18.00

Den 12 december får kulturhuvudstaden Umeå en egen rockfestival i form av Lucia Rock 2014. Det blir band av absoluta högsta klass. Konferencier är Anders Tengner(Journalist och författare, känd från TV och media) och kvällens Dj är ingen mindre än Ian Haugland från bandet Europe.

Lineup: Stratovarius, Dead By April, Coldspell, Reach och Summoned Tide.

    senare