Swingum Summit

Umeå Folkets Hus, fredag 21 nov - söndag 23 nov, kl 9.30

Aerials, Autentisk jazz, Solo charleston, Balboa, Collegiate shag och givetvis massor av Lindy hop. Dessutom mer än tolv timmars socialdans till liveband som Backwater Five och Lars Enmarks pub‐lika orkester eller eminenta DJs. Helgen avslutas med att vi tillsammans inviger Umeås nya kulturhus Väven - kom och inspirera publiken med din dans du också!

Lunchteater: Man tål ju inte vad som helst

Studion, måndag 24 nov - onsdag 26 nov, kl 12.00

Lunch ingår i biljettpriset och serveras från kl 11.30

Det börjar med att liten griskulting springer över vägen. Och sen en till och sen fyra till. Men hur många var de egentligen? Och hur stora? Tjöt de av glädje över sin plötsliga frihet, eller rultade de fram i tystnad? Bar verkligen en av kultingarna sin lillasyster på ryggen? Tja, det beror på vem du frågar.

The Metropolitan Opera - Mästersångarna i Nürnberg

Miklagård, lördag 13 dec, kl 18.00

James Levine dirigerar Wagners romantiska komedi Mästersångarna i Nürnberg, en opera som livesänds den 13 december 18.00 till Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige.

The Metropolitan Opera - Glada Änkan

Miklagård, lördag 17 jan, kl 19.00

Lördagen den 17 januari 19.00 intar Sopranen Renee Flemming Metropolitans scen i Lehars Glada änkan. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer över hela Sverige.

Svansjön

Umeå Folkets Hus, söndag 25 jan, kl 16.00

Piotr Tjajkovskijs allra första balett, Svansjön, har spelats världen över i snart 140 år. Nu livesänder Folkets Hus och Parker denna romantiska balettklassiker i ny uppsättning, direkt från Bolsjojteatern i Moskva.

The Metropolitan Opera - Hoffmanns Äventyr

Miklagård, lördag 31 jan, kl 19.00

Allt börjar på en tysk taverna under 1800-talet. Hoffmann är kär i sångerskan Stella, men inser att det finns konkurenter som också vill vinna den sköna Stellas gunst.

The Metropolitan Opera - Iolanta/Riddar Blåskäggs borg

Miklagård, lördag 14 feb, kl 18.30

Iolanta och Riddar Blåskäggs borg, två sällan spelade enaktare, livesänds från Metropolitan till Folkets Hus och Parkers biografer. De båda operorna sänds ihop, lördagen den 14 februari 18.30.

The Metropolitan Opera - La Donna Del Lago

Miklagård, lördag 14 mar, kl 18.30

Folkets Hus och Parker livesänder Rossinis La dona del lago från Metropolitan i New York. Den 14 mars 18.00 visas den romantiska operan på våra biografer runt om i Sverige.

The Metropolitan Opera - Cavalleria rusticana/Pajazzo

Miklagård, lördag 25 apr, kl 18.30

En helkväll med opera när Folkets Hus och Parker livesänder dubbeloperan Cavalleria rusticana/Pajazzo från Metropolitan i New York. Operorna, skrivna av Pietro Mascagni och Ruggero Leoncavallo, sänds den 25 april 18.30.