Jazz - Andreas Pettersson – on guitar

Studion, torsdag 05 maj, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Jazz - Midgård och Lars Enmarks Stora Styrka med Ann-Christine Hedmark

Studion, torsdag 12 maj, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

GUYS

Idun, tisdag 17 maj, kl 19.00

Diplomeringsföreställning Balettakademien Sthlm åk3.

Nu är det äntligen dags för Balettakademien Stockholms avgångselever att ge sig ut på sin årliga avslutningsturné och vi vill ha dig i publiken!
Föreställningen kommer bestå av verk från professionella koreografer som Mari Carrasco, Charlotta Öfverholm, Christopher Arouni, Tine Erica Aspaas, Roger Lybeck samt egenkoreograferade stycken.

Tomas Andersson Wij spelar med: Mauro Scocco och Kleerup

Idun, torsdag 19 maj, kl 19.30

Under hösten gjorde Tomas Andersson Wij fyra utsålda spelningar tillsammans med gästartister under namnet "Tomas Andersson Wij spelar med". Kvällen med Mauro Scocco och Kleerup hyllades i Dagens Nyheter med 4 av 5 i betyg. Trion trivdes så bra på scen tillsammans att de bestämde sig för att komma till Umeå och Luleå i maj.

Tango Norteño - Att dansa på milongan

Miklagård, lördag 21 maj - söndag 22 maj, kl 18.30

Tango Milonguero är social tango så som den dansas i Buenos Aires på milongas (dansställen). Milongueros är personer som dansat i flera år på dessa milongas och som dansar med en särskild stil som karakteriseras av sin närhet och rytmik - att paret i en nära omfamning dansar bröstkorg mot bröstkorg och följer tangons tempo.

Soul Train i Umeå

Äpplet, fredag 27 maj, kl 17.00

Ikväll bjuder vi på extra mycket Soul på Umeås bästa After Work för alla som älskar att festa & dansa! Soul Train DJ Donken bjuder på den bästa dansmusiken byggd av Soul, Rn´B, Funk & Disco från 70-talet till idag! Helgen Börjar Här! Dance, Dance, Dance …

Swingcafé - Band Blommé

Äpplet, lördag 28 maj, kl 13.00

Swing- & Musikcafé 2016

Äldregalan 2016

Idun, lördag 28 maj, kl 19.00

I maj öppnar vi dörrarna för en resa tillbaka till vårt 60-tal. Upplev musiken, historierna och profilerna med ett gott skratt, tårar och nostalgi.

Midnight Light Tango Festival

Umeå Folkets Hus, torsdag 30 jun - måndag 04 jul, kl 12.00

Responding to last year success, we organize the fifth Festival. We do our best to make your Tango visits joyful and unforgettable. We offer you 6 workshops with well-known Tango teachers, 33 hours of Tango dancing with experienced DJs, cozy dinner, nice atmosphere, good company with friends, lots of sunlight and more.

Johnny Cash Roadshow

Idun, lördag 15 okt, kl 19.30

Den hyllade succén är tillbaka, Europas bästa Tribute till "The Man In Black" återvänder till Sverige i höst. Engelska Johnny Cash Roadshow med Clive John är officiellt godkänd av familjen Cash och turnerar inför utsålda konserthus i hela Europa.