Vin i Umeå

Umeå Folkets Hus, lördag 28 nov, kl 12.00

Här har vi samlat ett stort urval av spännande viner från stora delar av världen samt utvalda vinproducenter. Som besökare får du gå runt och provsmaka vin och champagne från när och fjärran, i olika prisnivåer. Urvalet av viner är gjort i samarbete med Munskänkarna och oavsett om du redan är vinentusiast eller helt ny i vinets värld utlovar vi en innehållsrik dag.

Jazz - Midgårdskolan och Peter Holmqvist & Frida Selander

Studion, torsdag 03 dec, kl 19.00

Jazz i Studion är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Dans - Umbrella

Äpplet, fredag 04 dec, kl 21.30

Fri entré till dansen om du bokar bord och äter på någon av våra restauranger

Swingcafé - Marlene Widmark Allstar Band

Äpplet, lördag 05 dec, kl 13.00

Swing- & Musikcafé 2015

Nääämen it´s Al Pitcher

Idun, lördag 05 dec, kl 19.30

Det är nu klart att Al Pitcher ger sig ut på en ny Sverigeturné med Nääämen it's Al Pitcher. Föreställningen har spelats för fulla hus under hösten och har lovordats av kritikerna. UNT kallar det för "en skrattfest" och Ystads Allehanda anser att det är "Hysteriskt roligt, Pitcher".

Jul med Lisa Miskovsky & Kalle Moraeus

Idun, söndag 06 dec, kl 18.00

Med en makalös utstrålning och ett lekfullt balanserande mellan klassisk musik och lite rockigare akter med stort hjärta ger sig Kalle Moraeus ut på en julturné med en härlig blandning av det mesta.

Jazz - Nils Landgren: Christmas With Friends

Idun, torsdag 10 dec, kl 19.00

Jazz i Studion (ikväll Idun) är en av landets främsta jazzscener och en självklar mötesplats för alla musikälskare. Mat serveras i baren från 19.00 och musik från scenen 20.00.

Tommy Körbergs Jul

Idun, fredag 11 dec, kl 19.30

Under snart femtio år har Tommy Körberg ständigt dykt upp I nya roller - som rockartist, schlagersångare, skådespelare, proggare, programledare och åsiktsmaskin. På scen möter du Tommy Körberg med ett 12-mannaband i världsklass som framför en julhälsning av en låtskatt du sällan hört.

Mia Skäringer - Avig Maria och sångerna jag gråtit till

Idun, lördag 12 dec, kl 19.30

Förra föreställningen "Dyngkåt och hur helig som helst" spelades för fullsatta salonger runt om i landet, blev en enorm publik- och kritikersuccé och utnämndes till "roligaste showen i Sverige just nu" av tidningen GP. Nu är Mia Skäringer äntligen tillbaka på scen! I vinter bjuder hon åter på föreställningen "Avig Maria och sångerna jag gråtit till".

Maria Möller - Midvintertid

Idun, fredag 18 dec, kl 19.30

Midvintertid - en mångfasetterad föreställning där hon visar sin stora bredd som artist.

    senare